{ "title": "Rezene Kimyon Çayı", "image": "https://www.kimyon.gen.tr/images/rezene-kimyon-cayi.jpg", "date": "21.01.2024 16:31:57", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Rezene Kimyon Çayı: Rezene boyu iki metreye kadar ulaşan iki yıllık otsu maydanozgillerden bir bitki türüdür. Anavatanı Akdeniz ve Akdeniz'e yakın Doğu bölgeleridir. Rezene bitkisinin soğanı, tohumu ve yaprakları yemeklerde kullanılır. Kurutulmuş rezene tohumu çayının vücut için çok yararlı olduğu bilinir ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Rezene tohumundan hazırlanan çayın aşırı gazın giderilmesinde ve hıçkırık gidermek amaçlı kullanılır.

Kimyon: Kimyon mayıs ve Haziran aylarında beyaz ile pembemsi çiçekler açan boyu 50-60 cm'ye kadar uzayabilen maydanozgillerden bir yıllık otsu bir bitki çeşididir. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Orta Doğudur. Kimyon mutfaklarda yemeklere lezzet katan önemli bir baharattır. Kimyon vücut sağlığı için yararlı olan önemli vitaminler ve mineraler içermektedir. Kimyonun içeriğinde A vitamini, C vitamini, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Kimyon çayının sağlık için çok yararları bulunmaktadır. Kimyon çayının Soğuk algınlığı, bronşit ve sinüzit gibi birçok hastalığın belirtilerini hafifletmek amaçlı kullanılmaktadır.

Rezene kimyon çayının faydaları: Rezene ve kimyon çayının gaz sancılarını geçirmek ve kabızlık için çok etkili olduğunu bilmeyen yoktur.
Rezene kimyon çayı nasıl yapılır?

Bir porselen demliğin içerisine bir tatlı kaşığı rezene tohumu ve bir cay kaşığı kimyon tozu konulur ve 3 bardak su eklenir kaynamaya bırakılır. 2-3 dakika kaynatılan çayın altını söndürüp 5-10 dakika dinlenmesi beklenir. Demlenen çaydan günde 3 defa bir bardak isteğe bağlı bal konup içilir.

Saygılar
" } ] }