{ "title": "Kimyon", "image": "https://www.kimyon.gen.tr/images/kimyon.jpg", "date": "20.01.2024 01:22:57", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kimyon, maydanozgiller ailesine ait olan kimyon, beyaz, pembe çiçeklere sahip, Mayıs-Haziran aylarında çiçeklenen,40-60 santim kadar boylanabilen, bir yıllık otsu bitkiler arasında yer alır. Kimyon baharat şekline, bitki olgunlaştıktan sonra getirilir. Olgunlaşan bitki toplanır ve tohumları kurutulur. Kuruyan tohumlar öğütülerek kimyon baharatı elde edilir. Kimyon, keskin ve acı bir tada ve kokuya sahiptir. Kebap, köfte gibi birçok yemeğe lezzet katmak için mutfaklarda sıkça kullanılır. İran, Tacikistan, Mısır, Fas, Suriye, Şili, Hindistan, Türkiye kimyonun en fazla yetiştirildiği ülkeler arasındadır.

Kimyon faydaları nelerdir?
Kimyon nasıl kullanılır?
Kimyon zararları nelerdir?
" } ] }