{ "title": "Kimyon Hangi Yemeklerde Kullanılır", "image": "https://www.kimyon.gen.tr/images/kimyon-hangi-yemeklerde-kullanilir.jpg", "date": "20.01.2024 17:23:24", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Kimyon hangi yemeklerde kullanılır, baharat olarak farklı bir çeşit ve lezzet içeriği ile ayrı bir yerde olan kimyon, bazı yemeklere bir o kadar yakışırken kimi zamanda bazı yemeklere oldukça kötü bir tat bırakmasıyla da bilinir. Kimyon, geçmişten bugüne Hint mutfaklarından çoğu mutfaklarda oldukça çok kullanılması ile aynı zamanda sağlık açısından da bir o kadar faydalı olması ile de bilinmektedir. İçerisinde bol miktarda demir bulundurmasından dolayı çoğu alternatif tıp tedavilerinde de kullanılmaktadır. Güzelleşmeye bağlı olarak çoğu cilt ve saç bakımlarında da oldukça kullanılmaktadır. Genel olarak yemeklere ayrı bir lezzet kattığı daha çok düşünülmektedir ve çoğu farklı yemeklerde yer almaktadır. Şimdi gelin birlikte hangi yemeklere kimyon kullanılıyor birlikte bakalım.

Kimyon Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Çiğ köfte, lahmacun, humus, karnı yarık, patlıcan kebabı, patates ve tavuk tavası, barbunya pilaki, enginar dolması, taze dolma, taze ve kuru fasulye, kabak kavurma, ıspanak böreği, kıymalı börek, imam bayıldı, lahana sarması, tavuk dolması, bamya, mercimekli köfte, sebzeli mantar, pırasa, tavuk ızgara, mantar sote, samosa, biryani pilavı, tantuni, sarımsaklı köfte, ekmek çeşitlerinde, patates böreği, taş kapama, testi kebabı, izmir köfte, soslu makarna, musakka, bulgur köftesi, ciğer kavurması, fellah köftesi, bezelyeli tavuk sote, içli köfte, sulu köfte, kısır, bumbar, şırdan, kokoreç, mercimek çorbası, Ankara tavası, arabaşı, baduç kavurması, bamya çorbası, batırık, bayram könbe, pazılı çorba, çiğleme, düğün pilavı, etli ekmek, gabaklaş, gendeme, gömme, hamurlu çorba, erişte çorbası, yeşil mercimekli soğan çorbası, hasirde, haşhaşlı dolma, hunnak, kandil makarnası, kapama, kara kız köftesi, mantı, keşkek, madımak, kıkırdak çorbası, köbete, mantarlı borani, pastırmalı pide, patlıcan orta, pehli, pırasa dolması, soğanlama, sulaç, tatar böreği, şaştım aşı, tepsi mantısı, sembusek, irok, kaburga dolması, zerde, çoban çorbası, kavurma, mevlüt çöreği, kuzu dolması, güveç, şehriyeli bulgur pilavı, çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isotlu çömlek, bamya çömleği, acır anaziği, sac kavurması, erik tavası, lolazlu dürmük, saca kıymalı basma, döğmeçli yağlama, kenger aşı, semsek, has dolması, mimbar, acır bastırması, soğan tavası, ağzı açık, ağzı yumuk, pendirli ekmek, elma aşı, masluka, lebeni, basma köftesi, aya köftesi, lıklıkı köfte, dolmalı köfte, köfteli erik, tiritli köfte, yuvalak, yumurtalı köfte, firenkil köfte, yağlı köfte, etli köfte çeşitleri de kimyon bulunduran yemekler arasında yer almaktadır. Kimyonun kullanıldığı bir diğer farklı olarak kebap çeşitleri de bulunmaktadır. Kıyma kebabı, patatesli kebap, haşhaş kebabı, kemeli kebap, tike kebabı, kazan kebabı, tepsi kebabı, simit kebabı, yeni dünya kebabı, kemeli tas kebabı, balcanlı kebap, soğanlı kebap, müftehi tas kebabı, domatesli kebap, ciğer kebabı gibi birçok çeşitlerinde içinde yer almaktadır.

" } ] }